Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

OK

Klasseledelse

Mebo Consult tilbyder kurser i klasseledelse til alle, der beskæftiger sig med undervisning. Find dine egne ressourcer og bliv dermed bedre til at se muligheder og løsninger. Kontakt mig i dag og hør mere om klasseledelse.

Jeg har adresse i Fredericia, men hjælper kunder fra hele Trekantsområdet. Jeg har fx hjulpet lærere fra både Vejle, Kolding og Middelfart.

Hvordan kan jeg hjælpe?

Bliv en bedre underviser

Der er i stadigt større grad fokus på elevernes læring, og forksning bringer hele tiden ny viden i spil og inspirerer tl udvikling. Men det vanskelige opstår ofte, når teorierne skal omdannes til praksis, og det er her jeg har stor erfaring med at hjælpe.

På mine kurser sætter jeg fokus på lærerens kompetencer som leder af klasse. Det er disse kompetencer, der afgør hvorvidt eleverne lærer noget. Klasseledelse berører 3 vigtige aspekter af lærerens arbejde med klassen:

  • Regler og rutiner - ledelse af adfærd
  • Mål og evaluering - ledelse af læring
  • Metoder, variationer og struktur i undervisning og timernes opbygning - ledelse af undervisningen
Klasseledelse

Få et skræddersyet kursus i ledelse af klasser

Jeg har god erfaring med at opbygge kurser i klasseledelse som en række kursusgange, hvor hver kursusgang dækker et af de ovennævnte fokusområder. Jeg kan også skræddersy et kursus, der fokuserer på et enkelt af områderne. Mine kurser veksler altid mellem teori, praksis og refleksion over lærere og pædagogers hverdag.

Når du har deltaget i et af kurserne tilbyder jeg desuden muligheden for opfølgende sparring og vejledning.

Kurser i klasseledelse i området omkring Fredericia, Kolding og Vejle

Igennem tiderne har jeg hjulpet lærere og pædagoger i hele Trekantsområdet. Jeg har adresse i Fredericia, men har klienter fra både Vejle, Kolding og Middelfart.

Ring og hør mere om mulighederne på +45 30 71 31 48 eller udfyld kontaktformularen her på siden og send mig en besked. Så sørger jeg for at vende tilbage til dig med svar.

Hvad er klasseledelse?

Klasseledelse i praksis handler om at skabe gode trygge rammer, sås eleverne kan koncentrere sig om at lære så meget som muligt. En af de vigtigste kompetencer som læreren, skal have er det at skabe relationer til eleverne. Det er lærerens ansvar at skabe det gode læringsmiljø og være den gode rollemodel, som eleverne kan spejle sig i.

Et af de helt centrale ord, når vi taler klasseledelse, ro i timen, øget læring og elevernes medansvar er fællesskab. Fællesskabet er basis for læring. Fællesskabet starter i lærerteamet, hvor klare aftaler og fælles regler skaber tryghed både for elever og for lærere. Hvis vi vil skabe en klassekultur, hvor eleverne har respekt for hinanden, og hvor alle kan samarbejde med alle, hvor læringen er i højsædet og en ikke-konkurrencebetonet kultur hersker, så er vi nødt til at gøre noget meget aktivt som lærer. Fællesskabet bygger på læring. Eleverne skal være helt klar over, at grunden til at de er i skolen, er fordi de skal lære noget. Grunden til, at læreren er der, er for at hjælpe dem til at lære mere.

Det betyder naturligvis ikke, at deres trivsel er underordnet. Men det betyder, at elevernes trivsel, hænger sammen med høj læring. At de skal trives, samtidig med at de lærer - og ikke på bekostning af - er selvfølgeligt. Klasseledelse er også helt konkret at tage føringen, at vise eleverne at læreren har styr på, hvad der skal ske. Eleverne skal koncentrere sig om at lære, læreren skal koncentrere sig om at planlægge og gennemføre en undervisning, hvor alle elever bliver set og hørt, og hvor der plads til at øve sig og begå fejl.